EPTE

Epte
Fysioactive biedt EPTE therapie aan. EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. Een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten. Pezen zijn gevoelig voor overbelasting en herstellen vaak ook nog eens trager dan bijvoorbeeld spieren. Peesoverbelasting komt met name veel voor in de schouder, elleboog, rond de heup en knie en in de achillespees.

Wat is EPTE therapie?

EPTE® is de nieuwste behandeling voor chronische peesontstekingen, die slecht reageerden op de bestaande behandelmethoden, zoals:
Met echografie stellen we nauwkeurig de locatie en ernst van de peesklachten vast. Op de plaats van de ontsteking of in het overbelaste gebied wordt, ook met hulp van echografie, door de huid (percutaan) een dunne naald ingebracht. Deze geleidt gedurende ongeveer twee minuten stroom in de kern van het probleemgebied. De lage intensiteit (galvanische) elektrische stroom zet een aantal fysiologisch processen in gang die leiden tot de aanmaak van nieuw peesweefsel. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal.

De voordelen van EPTE?

Scroll naar boven