Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar. Kinderen leren spelenderwijs: door te bewegen en te spelen ontdekken kinderen hun wereld en ontwikkelen zij hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Bij sommige kinderen is echter sprake van een bewegingsprobleem.
Kinderen vragen om een eigen benaderingswijze, aangepast aan het specifieke ontwikkelingsprofiel van het kind. Het doel is dat het kind beter functioneert in zijn leefomgeving, meer vaardigheden leert en daar meer plezier aan beleeft. Wij observeren en geven advies om dit spelenderwijs te beïnvloeden en te verbeteren.
Bij peuters is de therapie vaak gericht op een afwijkend looppatroon zoals op de tenen lopen of veelvuldig vallen. Ook kunnen peuters angstig zijn bij motorische handelingen of problemen hebben met fijne motoriek.
Behandeling door een geregistreerde kinderfysiotherapeut is tot 18 jaar verzekerd in het basispakket zonder eigen risico. U heeft geen verwijzing nodig en kunt voor advies, onderzoek of behandeling rechtstreeks een afspraak maken.

Contactgegevens:

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:
Scroll naar boven